Seuran arkisen toiminnan kannalta laadukas valmennus on keskeinen tekijä. Valmentajien kouluttautumiseen ollaan sitoutuneita ja siihen kannustetaan. Seuran päävalmentajalla tulisi olla valmentajan ammattitutkintoa vastaava koulutus. Muiden valmentajien taustalla olisi hyvä olla myös Suomen Painiliiton koulutuskursseja oman ikäluokkansa valmennettavien toiminnan osalta. Lajiliiton tarjoamien koulutusten myötä voimme varmistaa hyvät perusedellytykset käytännön valmentamiseen.

Seuran toiminnassa oleellisia toimijoita ovat myös tuomarit, joiden koulutuksesta vastaa Suomen Painiliitto. Muiden osa-alueiden kuten järjestötoiminnan, mainonnan ja verkostoitumisen mahdollisuuksia tarjoavat Liiku ry, Paralympiakomitea (erityisliikunta), Olympiakomitea ja Turun kaupungin liikuntatoimi. 

Seura haluaa pitää kynnyksen matalana innostuneille, lajista kiinnostuneille ja lasten vanhemmille. Seuratoiminnan kautta on mahdollista kouluttautua moninaisten tehtävien pariin valmennuksesta aina lajin markkinointiin asti.