Harrastajainfo

T-paita, veryttelyhousut, sisäliikuntakengät / tossut ja vesipullo.
Painijoilla tulee olla lyhyeksi leikatut kynnet.

Turun Voimamiesten harrastajilla nassikkaryhmistä alkaen tulee olla voimassaoleva Painiliiton lisenssi. 

Harrastajalisenssi (H-lisenssi): nassikat (kilpailevat vain kämppäpaineissa), harrasteryhmä, kuntopaini

Kilpailulisenssi: alkeiskilparyhmä ja kilparyhmä

Lisenssin ja vakuutuksen hankkii harrastajat itse. Lisenssien hinnat ja osto-ohjeet Painiliiton sivuilla.

Tapaturmavakuutus: Seuran puolesta ei ole vakuutusta harrastajille. Harjoituksiin osallistuvilla tulee olla oma tapaturmavakuutus tai lunastaa vakuutus Painiliiton kilpailu- tai harrastajalisenssin kanssa. Seura ei vastaa tapaturmista.

Alle 15 v. harjoitus- tai valmennusmaksu sisältää myös harrastajan huoltajan jäsenmaksun. 

Seuraan voi liittyä myös kannattajajäseneksi (vuoden 2024 maksu 25 €).  Kannattajajäsenillä on puhe muttei äänioikeutta seuran kokouksissa. 

Kannattajajäseneksi voit liittyä täältä

Tallennamme Turun Voimamiesten harrastajatiedot omaan jäsenrekisteriin. Rekisteriseloste.

Paini on kontaktilaji ja on erittäin tärkeää huolehtia henilökohtaisesta hygieniasta ennen harjoituksia ja harjoitusten jälkeen. Lapsille on jo nuorena hyvä opettaa tapa, että treenien ja kisojen jälkeen käydään heti suihkussa. Painimatolle ei saa tulla paljain jaloin tai sukkasillaan. Käytä aina sisäkäyttöön tarkoitettuja kenkiä. 

Toisinaa painijoiden ja kamppailu-urheilijoiden keskuudessa on esiintynyt tarttuvaa vartalo- ja hiussilsaa. Jos havaitset läiskäisen hilseilevän ihottuman, jonka reunat voivat olla koholla ja alue punoittaa, on syytä mennä lääkäriin.

Mikäli harrastajalla on tarttuva sieni- tai märkärupi-infektio EI harjoituksiin saa osallistua. 

Painiliiton silsa-ohje

Tarvitsemme seuratoiminnan pyörittämiseen jatkuvasti uusia ohjaajia, valmentajia ja talkooväkeä, jotta pystyisimme tehokkaasti viemään painitoimintaa eteenpäin.

JOS OLETTE KIINNOSTUNEITA SEURATOIMINNASTA, niin tervetuloa rohkeasti mukaan. Kysy valmentajilta lisää. Seura osallistuu esim. koulutuksien kustannuksiin.

Vanhempaintoimikunnan vastaavana toimii Kirsi Gröndahl-Yli-Hannuksela. 

Jotta pystyisimme tekemään nassikkaryhmissä enemmän pariharjoitteita kaipaamme apua harjoituksia seuraavista vanhemmista. Mitään erityistaitoja ei tarvita. Ota mukaan sisäkengät, koska painimatolle ei saa mennä sukilla.

 

Ilmoittautumisten yhteydessä pyydämme huoltajan suostumusta siihen saako lapsi näkyä harjoituksissa tai muissa tapahtumissa otetuissa valokuvissa. Painikilpailutapahtumat ovat julkisia tilaisuuksia ja niissä kuvaamista ei voida rajoittaa.

 

Kämppäpainit ja lisenssi

Painiliiton uuden ohjeen mukaan ns. salikisoihin eli kämppäpaineihin, joissa on osanottajia useammasta seurasta, tulee kilpailijoiden hankkia H-lisenssi.
Seuran sisällä järjestettävään kilpailuun ei lisenssiä tarvita, mutta tapaturmavakuutus pitää olla.

H-lisenssi kelpaa aloittelijoiden sarjoissa, jos Painiliiton tapahtumakalenterissa olevassa kilpailukutsussa on siitä maininta. Jos mainintaa ei ole, niin pitää olla kilpalisenssi.

Kämppäpainit ovat lähiseudun seurojen yhteistyössä sopima kisojen kaltainen tapahtuma, joka lasketaan harjoitteluksi oikeita kisoja varten. Kämppäpaineissa sarjat pyritään tekemään iän, painon ja kokemuksen mukaan. Pienimmät osallistujat ovat yleensä 5-6 -vuotiaita ja noin 20 kiloisia.