Harrastajainfo

T-paita, veryttelyhousut, sisäliikuntakengät / tossut ja vesipullo.
Painijoilla tulee olla lyhyeksi leikatut kynnet.

Turun Voimamiesten harrastajilla nassikkaryhmistä alkaen tulee olla voimassaoleva Painiliiton lisenssi. 

Harrastajalisenssi (H-lisenssi): nassikat (kilpailevat vain kämppäpaineissa), harrasteryhmä, kuntopaini

Kilpailulisenssi: alkeiskilparyhmä, kilparyhmä ja vapaapainiryhmä

Lisenssin ja vakuutuksen hankkii harrastajat itse. Linkki Painiliiton lisenssijärjestelmään alla.

Tapaturmavakuutus: Seuran puolesta ei ole vakuutusta harrastajille. Harjoituksiin osallistuvilla tulee olla oma tapaturmavakuutus tai lunastaa vakuutus Painiliiton kilpailu- tai harrastajalisenssin kanssa.
Seura ei vastaa tapaturmista.
Linkki Painiliiton lisenssisivulle

Rekisteröimme kaikki painijamme omaan jäsenrekisteriimme. Kun hankkii painiliiton H-lisenssin "Harrastaja alle 16v" painiliiton lisenssijärjestelmästä, tulee myös merkityksi painiliiton lisenssijärjestelmään.

Paini on kontaktilaji ja on erittäin tärkeää huolehtia henilökohtaisesta hygieniasta ennen harjoituksia ja harjoitusten jälkeen. Lapsille on jo nuorena hyvä opettaa tapa, että treenien ja kisojen jälkeen käydään heti suihkussa. Painimatolle ei saa tulla paljain jaloin tai sukkasillaan. Käytä aina sisäkäyttöön tarkoitettuja kenkiä. 

Toisinaa painijoiden ja kamppailu-urheilijoiden keskuudessa on esiintynyt tarttuvaa vartalo- ja hiussilsaa. Jos havaitset läiskäisen hilseilevän ihottuman, jonka reunat voivat olla koholla ja alue punoittaa, on syytä mennä lääkäriin.

Mikäli harrastajalla on tarttuva sieni- tai märkärupi-infektio EI harjoituksiin saa osallistua. 

Painiliiton silsa-ohje

Tarvitsemme seuratoiminnan pyörittämiseen jatkuvasti uusia ohjaajia, valmentajia ja talkooväkeä, jotta pystyisimme tehokkaasti viemään painitoimintaa eteenpäin.

JOS OLETTE KIINNOSTUNEITA SEURATOIMINNASTA, niin tervetuloa rohkeasti mukaan. Kysy valmentajilta lisää. Seura osallistuu esim. koulutuksien kustannuksiin.

Vanhempaintoimikunnan vastaavana toimii Kirsi Gröndahl-Yli-Hannuksela. 

Jotta pystyisimme tekemään nassikkaryhmissä enemmän pariharjoitteita kaipaamme apua harjoituksia seuraavista vanhemmista. Mitään erityistaitoja ei tarvita. Ota mukaan sisäkengät, koska painimatolle ei saa mennä sukilla.

 

Lapsenne kuva saattaa esiintyä seuran omaan käyttöön tarkoitetussa valokuvassa, kuten kisakuvassa tai kauden päätösjuhlakuvassa, joka on sijoitettu seuran internet sivuille, seuran painamaan kisaesitteeseen tai muuhun painia käsittelevään yhteyteen. Emme julkaise nimiä ilman huoltajan suostumusta.

 

Kämppäpainit ja lisenssi

Painiliiton uuden ohjeen mukaan ns. salikisoihin eli kämppäpaineihin, joissa on osanottajia useammasta seurasta, tulee kilpailijoiden hankkia H-lisenssi.
Seuran sisällä järjestettävään kilpailuun ei lisenssiä tarvita, mutta tapaturmavakuutus pitää olla.

H-lisenssi kelpaa aloittelijoiden sarjoissa, jos Painiliiton tapahtumakalenterissa olevassa kilpailukutsussa on siitä maininta. Jos mainintaa ei ole, niin pitää olla kilpalisenssi.

Kämppäpainit ovat lähiseudun seurojen yhteistyössä sopima kisojen kaltainen tapahtuma, joka lasketaan harjoitteluksi oikeita kisoja varten. Kämppäpaineissa sarjat pyritään tekemään iän, painon ja kokemuksen mukaan. Pienimmät osallistujat ovat yleensä 5-6 -vuotiaita ja noin 20 kiloisia.